05
HAZ
2016

ETÜDER Yönetim Kurulu Çanakkale Ticaret Borsası ve Çanakkale markaları ile buluştu

 ETÜDER Yönetim Kurulu Çanakkale Ticaret Borsası ve Çanakkale markaları ile buluştu

8 – 9 Mayıs 2015 tarihlerinde Çanakkale’yi ziyaret eden ETÜDER YK ve DK hem Çanakkale’de bulunan YK üyesi Kale Gıda’yı ziyaret etti hem olağan hem yönetim kurulu toplantısını Çanakkale Ticaret Borsasında gerçekleştirdi hem de Çanakkale Ticaret Borsası ile buluştu.

ETÜDER Yönetim Kurulu üyesi ve Borsa Başkanı S.Kaya ÜZEN; “Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri derneği üyelerine borsada ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduğunu” dile getirerek, “Çanakkale’nin 106 farklı tarımsal ürün deseni ile çok zengin ve tarımsal ihracata konu ürünler bakımından şanslı sayılabilecek illerden biri” olduğunu ve “Çanakkale’nin üretimi yapılan 38 bitkisel ürün üretim miktarı bakımından ülkemizde ilk 10 sırada yer aldığını” söyleyen Kaya Üzen “Çanakkale Ticaret Borsası olarak ilimiz ürünlerinin markalaşmaları için çalışmaktayız. Çanakkale’yi ziyaret eden ETÜDER YK ve DK üyelerimizin arasında hem sektörün g2m gibi, Ülker gibi, Soyyiğit önde gelen kuruluşları hem de Işık Gıda, Done Gıda, Seramar farklı ürün kategorilerinin önemli oyuncularının yönetim kurulu üyeleri bulunmakta bu vesile ile Çanakkale markalarımıza bu değerli grubun desteklerini arzu ediyoruz” dedi

ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz “Temposu her geçen gün artan yaşam, bizleri de aynı ölçüde hızlı olmaya itiyor. İş hayatı, sosyal yaşam, paylaşımlar birbiri ardına sıralanıyor ve tüm bu devinim içinde tüketim alışkanlıklarımız da değişiyor. Türkiye’de son yıllarda sektör hızla büyüdü ve yaklaşık olarak 50 milyar TL’ye ulaştı. Türk toplumu geleneksel değerlerine bağlı, sofra kültürünü değişen yaşam tarzlarına entegre eden bir toplum. Fakat bu sofra kültürü ve annelerimizden bize yadigar alışkanlıklarımız, çoğu zaman hızlı yaşamın getirdiği tüketim alışkanlıkları ile çakışır. Yemeklerimizde annelerimizin günlerce emek verdiği salçanın tadını arar, balkonlarda damlarda kurutulan sebzelerin kokusunu bekler ve bu muhteşem tatlarla hazırlanmış yemeklerimizi bembeyaz masa örtüleri üzerine hazırlanmış sofralarda ayna gibi kaşık ve çatallarla yemek isteriz. Çünkü en iyi yemek kendi yaptığımız yemektir, en temiz mutfak kendi mutfağımızdır. Dolayısıyla dışarıda da bu şartları sağlamak ve “evimizdeki gibi” yemek, evimizdeki gibi temizlik ararız. İşte tam da bu noktada ETÜDER üyesi firmalar, tüm bu beklentilerin cevabı oluyor” dedi. “Çanakkale yerel ürünlerini çok beğendiğini ifade eden Başkan Melih Şahinöz önemli olan sürdürülebilirliğin sağlanması olduğunu” belirterek “Çanakkale markalarına ve firmalarına ne tür bir destek verebileceklerini araştıracaklarını” belirtti.

“Yapılan fabrika ziyaretlerinin üretim merkezlerini yerinde görebilmek, üretim süreçlerini anlayıp bu süreçleri doğru yorumlayarak tüketiciye doğru bilgileri aktarmak açısından önemli olduğunu” belirten ÜZEN, “bu kapsamda misafirlerin Çanakkale’de tüm firmalarımızı, tüm markalarımızı ziyaret edilmesini arzu ettiğini bu ziyaretlerin doğru bilgi akışının perakende sektörünün gelişimine ve ilimiz markalarının tanınırlığına önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi”.

Toplantıya Toplantıya Ticaret Borsa Meclis Üyelerinden Kaya Üzen-Yönetim Kurulu Başkanı, Sinan Erdoğan-Meclis Üyesi, Mehmet Ok-Meclis Üyesi, Ali Engürlü-Meclis Üyesi katılırken, Tahsildaroğlu, Kale Gıda, İlyada Zeytinyağları, Damlıca zeytinyağları, Mavras Zeytinyağları, Bilgem Gıda, Ercan UYSAL, Kepez meyvecilik, Peymar Gıda, Meydere, Karpuzoğlu gıda, Tatlan helva, Arı yetiştiricileri birliği, Aygül Kemerli gibi Çanakkale markaları ve firma sahipleri tek tek kendilerini tanıtarak ürünlerini de kahvaltı ile tattırarak ayrıntılı bilgiler verdiler.

ETÜDER YK ve DK Çanakkale seyahatini Kale Gıda ve Kepez Meyvecilik tesislerini ziyaret ederek tamamladı.

Çanakkale’ge gelmişken muhteşem doğasını ve Çanakkalede verilen binlerce şehitin vermiş olduğu mücadele ve yarattıkları müthiş tarihini bir kez daha yaşamanın onuru da ETÜDER YK ve DK üyelerinin en büyük kazançlarından birisi oldu.