07
HAZ
2016

Kapadokya’dan “CAPPADOX” geçti!

Bu yıl “Gelin bahçemizi ekelim” teması altındaki müzik, çağdaş sanat, gastronomi, açık hava programıyla binlerce katılımcıyı farklı bir Kapadokya deneyimine çağıran Cappadox, 19 -22 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşti.

Cappadox, 59 ücretli etkinliğin yanı sıra her gün 16 ücretsiz etkinliğin de gerçekleştirildiği 75 farklı deneyimle, Türkiye’den ve yurt dışından 6 binden fazla katılımcıyı ve 52 sanatçı, müzisyen, şef ve araştırmacıyı, 18 farklı mekanda ağırladı.

Her sabah 6.00’da sessiz yürüyüşle başlayan bir Cappadox günü pop up konserler eşliğinde çeşitli yoga, meditasyon, vadi yürüyüşleri, bisiklet turları, koşu gibi açık hava deneyimleriyle tarihi ve doğal dokularıyla Kapadokya vadilerini keşfederek gün boyu devam etti.

Gün içinde gerçekleştirilen ücretsiz etkinlikler Kapadokya’ya gelen yerli yabancı tüm turistlerin ve halkın ilgisini çekti. Kapadokya’da yaşayanlarla birlikte sepet, seramik, ebru, ahşap oyma atölyeleri gerçekleştirildi. Cappadox Pazar Alanı yerel üreticilerin stantlarıyla, sanattan müziğe, yemekten film etkinliklerine gün boyu süren atölye çalışmaları ve ücretsiz etkinlikleriyle Cappadox katılımcıların gününü yeni keşifler ve sürprizler sunarak renklendirdi. Akşamüstü saatlerinden başlayarak gece yarısına kadar Cappadox’a özel hazırlanan mekânlarda, atmosfere ve saate uygun konserler izlendi.

Cappadox’un gastronomi programında üç gün boyunca yer alan Şeflerin Masası, Maksut Aşkar’ın, Şemsa Denizsel’in ve Avustralyalı Şef Sebbie Kenyon’ın çağdaş yorumlarıyla Maara Konak’ta sunuldu. Toprağın mevsimde sunduğu mahsullerle hazırlanan tadım yemekler, artık tüketilmeyen tatları çağdaş yorumlarla Cappadox ziyaretçileri için hazırlanan bir menüde, şeflerin doğaçlama ve yaratıcı yaklaşımlarıyla performansa dönüştü. Levon Bağış ve Nilhan Aras’ın gözetiminde gerçekleştirilen Gurme Tadım etkinliklerinde, Kapadokya üzümleri ile Türkiye peynirlerinin uyumu yakalandı. Cappadox Piknik’te ise Cappadox’un gastronomi programı doğaya açıldı ve müzikle birleşti.

Cappadox için Uçhisar meydanda kurulan Luzia, Yasu Baba, Günaydın, Kadıneli, Hilal Abla, Pina ve Kronotrop standlarının bulunduğu yemek alanı katılımcılar için farklı bir alternatif oluşturdu.