05
HAZ
2016

ETÜDER 10 Yaşında

ETÜDER 10 Yaşında

ETÜDER’in 10. Kuruluş yıl dönümü, İstanbul Ceylan İntercontinental Otel’de yapılan bir etkinlikle kutlandı. Katılımın oldukça yoğun toplantıya ETÜDER üyelerinin yanı sıra, CNR ve IPSOS gibi ETÜDER’in iş ortakları ve sektörün önde gelen firmaları katıldı. 13 Ocak’ta yapılan toplantıda ilk olarak ETÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, ETÜDER’in kuruluşundan bu güne kadar yaşanan gelişmeleri anlattı. Özellikle son 2 yıldaki gelişmelerin Türkiye’de EDT sektörünün gelişimine yaptığı büyük katkıyı vurgulayan, bu katkının önümüzdeki dönemde daha da gelişeceğini belirten Şahinöz, konuşmasında, yeni dönemde

ETÜDER’de yaşanan organizasyon değişikliğine de dikkat çekti.

ETÜDER bünyesinde 4 komite kurulduğunu, bunların derneği daha ileriye taşımak için çok önemi fonksiyonları yerine getireceğini bildiren Şahinöz, “Üyelik Geliştirme, Eğitim, EDT Expo Fuarı, ve EDT Panel Araştırma” gibi derneğin önemli fonksiyonlarına ve projelerine yönelik olarak oluşturulan komitelere ETÜDER Yönetim Kurulu üyelerinden birisi liderlik ederken, diğer Yönetim Kurulu üyeleri ile dernek üyelerinin de üye olarak katıldıklarının altını çizdi.

Toplantıda, Komite liderleri de komite çalışmalarına ilişkin bilgi verdiler, önümüzdeki dönemde neler yapılacağını anlattılar.

 

Eğitim Komitesi Lideri Emin Kemal Okan, komitenin ETÜDER bünyesinde kuruluşundan bu güne neler yapıldığını anlattığı konuşmasında, “ETÜDER’in kurulduğu günden bu güne eğitimler yaptığını, bu eğitimlerin hem ‘Türk Ticaret Kanunu, Çek Yasası ve İcra İflas Hükümleri’ gibi ETÜDER üyelerinin pazarın şartlarına göre ihtiyacı olan eğitimler olarak hem de yapılan denetimler sonucu ortaya çıkan ‘depo personelinin ve araç sürücülerinin eğitimi’ gibi ihtiyaçlara yönelik olarak geliştirildiğini kaydetti. Okan, “Önümüzdeki dönemde de bunlara benzer üyelerimizin farklı fonksiyonlardaki personelinin kişisel gelişimine katkı sağlayacak eğitimler planlanıyor.” dedi.

Üyelik Geliştirme Komitesi Lideri Temel Soyyiğit de, ETÜDER’in kurulduğu günden bu güne üyelik yapısındaki değişimi ve süreç içinde yaşanan önemli gelişmeleri anlattı.

Üye sayısının arttırılacağını, ancak bu yapılırken ETÜDER’in üyelik prensiplerinin kesinlikle uygulanacağını ve hiç bir taviz verilmeyeceğini vurgulayan Soyyiğit, komitenin önümüzdeki dönemdeki en önemli projelerinin “Her İl’de 1 Üye Kampanyası ve her İl’de ETÜDER İl Temsilcileri Oluşturmak” olduğunu açıkladı. Temel Soyyiğit, Komitenin geliştirmeyi düşündüğü bir diğer konunun ise “Ev Dışı Tüketim sektörüne ürün ve/veya hizmetleriyle katkı sağlayan, koşulları uyan, araç kasası, sarf malzemeleri üreticileri, yazılım şirketleri vb. şirketlerin üye yapılmasının ETÜDER yönetimi tarafından değerlendirilmesi” olacağını da sözlerine ekledi.

EDT Fuar Komitesi Lideri Murat Alıcılar ise EDT Expo’nun ilk kez yapıldığı 2013 yılından beri yaşanan gelişmeleri, şöyle anlattı:

 

Fuar Komitesi Lideri Alıcılar, 2015 yılı hedeflerinden de bahsetti.

 

Alıcılar, bu yıl Mart ayında düzenlenecek EDT Expo 2015’te neler yapılacağına ve fuar sponsorlarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

 

EDT Panel Pazar Araştırma Komite Lideri Melih Şahinöz de, panelin 3 dönem sonuçlarından yapılan Pazar analizini paylaştı.

 

 

 

 

ETÜDER’in 10. Kuruluş yıldönümü etkinliğinin katılımcıları, ikinci bölümde ise Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun iletişim konusundaki interaktif bir sunumu ile hoş ve anlamlı zaman geçirdiler. Katılımcılar, Prof. Dr. Cüceloğlu’nun sunumunun sonunda ceplerine ‘ne yapıyorsanız elinizden geldiğince ve şevkle yapın’ motto’sunu koydular.

Toplantı, ETÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz’ün teşekkür konuşması ile sona erdi.